Следвайте Гласове в Нова вълна от ракетни обстрели заля територията на

...
Следвайте Гласове в Нова вълна от ракетни обстрели заля територията на
Коментари Харесай

Нови ракетни удари – Южноукраинската АЕЦ изключи, много градове без ток, Киев и без вода

Следвайте " Гласове " в 
Нова вълна от ракетни обстрели заля територията на Украйна, като цели на съветските ракети бяха главно обекти на сериозната инфраструктура, само че не се размина и без провали на цивилни обекти.

Всички блокове на Южноукраинската атомна електроцентрала са спрени. Причината е разрушаването на електропреносната мрежа. Леонид Олийник, представител на " Енергоатом ", удостовери това в коментар за медиите. " Да. Това се дължи на разрушаването на мрежите. В станцията няма нищо неправилно. Няма накъде да се подава електричеството ", отбелязва той.
Киев бе уцелена жилищна постройка, починаха трима, а 6 бяха ранени. Заради обстрела няколко украински района са изцяло без електричество.
Украинската столица е отчасти без ток, в цялостен Киев няма вода, заяви кметът на града Виталий Кличко. " Специалистите на " Киевводоканал " работят за допустимо най-бързото възобновяване на водоснабдяването. Моля, запасете се с вода за всеки случай ", прикани Кличко.

Одеса е останала изцяло без електричество, заяви ръководителят от локалната администрация Максим Марченко.
Харков, Хмелницки, Николаев и Запорожие също останаха отчасти без електричество, оповестяват медиите.

Аварийни изключвания има във всички райони. Извънредните спирания на електрозахранването в цялата страна ще продължат, оповестиха от Укренерго. По-рано компанията заяви, че студът и леденият дъжд са затруднили ремонтните действия.
" Заради спирането на електрозахранването в Харков е спрян целият електрически превоз. Евакуираме хората от метрото. Допълнителни рейсове са изтеглени за маршрутите на наземния електрически превоз ", написа кметът на Харков Терехов.
" Ремонтни екипи дружно с подразделения на Държавната работа за изключителни обстановки ще стартират да отстраняват вредите незабавно след края на въздушната паника. Но заради заледяване и ледения дъжд в някои райони незабавните поправки на оборудванията, развалени от ракетите, може да продължат по-дълго ", сподели Укренерго.
От украинските железници оповестиха, че без ток са сектори в столицата, Днепър, Николаевска, Лвовска, Виницка, Сумска и Харковска област.
Съседна Молдова също е наранена: Кишинев и редица молдовски региони останаха без електричество. Това заяви вицепремиерът на страната Андрей Спину. Това към този момент се случи при предходния масиран съветски обстрел на Украйна: един от далекопроводите, който доставяше електрическа енергия на Молдова, беше автоматизирано пресечен.
Президентът на Молдова Мария Санду разяснява спирането на електрозахранването в страната. " Русия остави Молдова в пропаст. Не можем имаме доверие на режим, който ни оставя в мрачевина и мраз, който съзнателно убива хора от просто предпочитание да остави други нации в беднотия и оскърбление ", написа тя в Twitter.
 
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
 
23 Ное 202212123 Ное 202215723 Ное 202278323 Ное 202290323 Ное 2022103623 Ное 2022782КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022217119 Ное 202267318 Ное 2022203824 Sep 20222901
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР